INTJ Zsenik magánélete

Az INTJ Zsenik erősségei egy kapcsolatban:

 • Nem érzi magát fenyegetve egy konfliktustól vagy kritikától
 • Általában magabiztos
 • Komolyan veszi a kapcsolatát és az elköteleződést
 • Általában nagyon intelligens
 • Képes kilépni egy olyan kapcsolatból, amelynek már nincs értelme, bár utána rágódhat rajta még egy ideig
 • Érdekli őt, hogy az optimális kapcsolatot alakítsa ki partnerével
 • Jó hallgató

Az INTJ Zsenik gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Nem tud természetesen ráhangolódni mások érzelmeire, érzéketlennek tűnhet
 • Hajlamos a konfliktusra logikával és érvekkel felelni ahelyett, hogy érzelmi támogatást adna a partnernek
 • Nem tudja kifejezni érzelmeit
 • Hajlamos azt hinni, hogy mindig igaza van
 • Képtelen és nem hajlandó elfogadni, ha ő a hibás valamiért
 • Állandó igénye, hogy mindent jobbá tegyen, terhelő lehet egy kapcsolatban

Az INTJ Zsenik mint szerelmi partner:

Az INTJ az élete nagy részét a saját fejében éli meg. Állandóan fürkészi a környezetét, hogy új ötleteket és elméleteket találjon, amiket később hasznosíthat. Néha, az, amit magán belül felfedez sokkal valósabb számára, mint egy párkapcsolat realitása. Az INTJ-nek problémát jelenthet a fantáziája és a realitás összeegyeztetése.

Az INTJ nem tud természetesen ráhangolódni mások érzelmeire, de még a sajátjaira sem. Megvan az a tendenciája is, hogy azt hiszi mindig neki van igaza. Míg a magabiztossága és önértékelése attraktív mások számára, érzéketlensége problémát okozhat a kapcsolatban, ha folyamatosan megbántja partnerét. Ha ez a helyzet, az INTJ-nek figyelmet kell arra fordítani, hogy néha engedje, hogy a partnerének legyen igaza, illetve támogassa érzelmileg a partnerét és a konfliktus helyzeteket ne egy újabb kihívásnak tekintse, amit analizálhat.

Az INTJ képes kilépni egy kapcsolatból, ha úgy érzi vége és folytatja tovább életét. Hisz benne, hogy ez a helyes dolog.

Az INTJ személy nagyon intenzív, és hihetetlenül intelligens, akinek nagyon jók a meglátásai az élet összes területén. Kapcsolatában, a legnagyobb buktató az lehet, hogy hajlamos inkább gondolni a dolgokra, mint csinálni őket, és hogy nehezen hozza össze a belső világát a realitással. Valószínű, hogy pozitív, egészséges kapcsolatban él, mivel ha nem így lenne, hamar kilépne belőle.

Az INTJ Zsenik szexualitása:

Szeret gondolni a szexre és hogy hogyan lehetne tökéletesíteni. Pozitív párkapcsolatban a kreativitása és intenzitása átütő. Egy kevésbé funkcionális kapcsolatban inkább gondol szexre, mint csinálja. Inkább a szex elméleti, kreatív aspektusát ragadja meg, ahelyett hogy a szerelem kifejezésének tekintené.

Az összes személyiségtípus közül az INTJ zsenik küzdenek a legtöbb nehézséggel a pártalálás terén. Nem azért, mert már önmagában baj lenne az zsenikkel, hanem, mert ők a párválasztásra racionális folyamatként tekintenek, amelynek a lényege, hogy találjanak valakit, aki megfelel a fizikai és intellektuális elvárásaiknak.

Szellemi társra vágynak, ezért az illető legyen okos, lehetőleg zseni, harmonikus, és mindenekelőtt önálló, aki képes talpon maradni az INTJ  félelmetes személyiségével szemben. Az INTJ nagyon gyorsan, általában már az első vagy a második randevú során eldönti, van-e a kapcsolatnak jövője. Ha nincs, nem pazarolja az idejét kevéssel kecsegtető udvarlásra, részéről ennyi volt, és vissza se néz.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Az INTJ lángelmék az eszükkel éreznek?

Társkereséskor a lángelmék inkább az eszükre, mint a szívükre hagyatkoznak, ezért gyakran vádolják őket azzal, hogy hideg fejjel és számítóan vetnek véget a dolgoknak. Ennek ellenére, szemben az általános vélekedéssel, az INTJ mélyen érző, sőt, egyenesen romantikus alkat. Rendkívül nehéz kiismerni, mivel érzelmeit leplezi, nem bízik bennük, múló szeszélynek tekinti őket, melyek uralmuk alá akarják hajtani őt.

Így aztán, még ha az INTJ mély érzelmi hullámokat él is át szakításkor, mégis távolságtartónak és ridegnek tűnik, mikor pedig korábban megközelíthető és gyengéd volt. Az INTJ mindennél többre értékeli a privát szféráját, és jóllehet a múltban talán bizalmába avatott valakit, amint a kötelék felbomlik és az illető nem bizalmasa többé, az INTJ falat von belső világa köré.

Ugyancsak nem szerencsés az INTJ-k végtelen türelme, amikor randevúzásról van szó. Aprólékosak, lassan építik ki az intimitást. Ha fel is kelti valaki az érdeklődésüket, nem sietnek, tanulmányozzák, mit nyerhetnek a kapcsolattal és mit kell adniuk cserébe, apró lépésekkel és hosszú szünetekkel haladnak. Eltelhet egy év, akár kettő, és mire az INTJ végre arra döntésre jut, hogy szerelmes, szerelmének tárgya már rég továbblépett. Így aztán az INTJ-k csak késői életszakaszban házasodnak meg.

Az INTJ zsenik hűségesek és kitartóak

Társkeresési nehézségeik ellenére, amint találnak valakit, akiről úgy gondolják hogy méltó személyes erőfeszítéseikre, az INTJ-k hűséges és szenvedélyes társnak bizonyulnak. Partnerükre útitársként tekintenek, akivel felfedezhetik az ötletek világát, aki termékeny vitapartner, elméjük kiterjesztése. Önálló, mégis együtt haladnak. Ez a különleges személy kitüntetett helyet foglal el az INTJ szívében, akivel szerelmük végtelen és kizárólagos.

Az INTJ-k házassági szerződéstől függetlenül elkötelezik magukat egy kapcsolatban, nem tartják magukat a párkapcsolati viselkedés társadalmi normáihoz, a szabályok és külsőségek nem gyakorolnak rájuk nagy nyomást. Talán végül belemennek az esküvőbe, hivatalos papírokba és mindenféle más vircsaftba párjuk vagy a család kedvéért, de általánosságban egyszerűen csak nem érdekli őket az egész. Ami az INTJ zseniknek számít, az az egyéni elköteleződés, egyfajta személyes szerződés, amelyhez szigorúan tartják magukat.

AZ INTJ Zsenik szexualitás élete

intj egy óramű előtt szerelmével.
INTJ a zseniális megoldások megszálottja

Az INTJ hajlamos ugyanúgy tekinteni a szexualitásra, mint az udvarlási szakasz más viselkedési normáira. Könnyen lehet, hogy nem érdekli, mit mond a társadalom, viszont saját szexuális erkölcsi normáit gondosan mérlegeli és szigorúan ragaszkodik hozzájuk. Általában személyes ízlésük szerint ellenszenvesnek találják a szexuális promiszkuitást, jóllehet többnyire nem vonakodnak felfedezni szexualitásukat egy komoly, tartós kapcsolaton belül. Az INTJ zsenik irtóznak a vonzalom nyilvános mutogatásától, az önfegyelem hiányának tekintik ezeket a megnyilvánulásokat. Ezzel szemben kettesben, távol a világ figyelő szemeitől, képesek elengedni magukat és nem félnek a testi gyengédségtől sem.

Összefoglalva, az INTJ-k csodálatos szellemi és szerelmi társak. Ha olyan szerencsés vagy, hogy van egy az életedben, ne feledkezz meg a függetlenségi igényéről. Az INTJ imád elméleteket gyártani, tanulmányozni dolgokat és egyénileg fejlődni. De ne téveszd össze az elvont, erősen fókuszált életmódjukat a közönnyel. Olykor kedvesen emlékeztetni kell őket, hogy ne temetkezzenek el a könyveikben, hanem csatlakozzanak a családi összejövetelhez, amit általában boldogan megtesznek.

Ha történetesen INTJ vagy, tartsd észben, hogy nincs mindenkinek a tiédhez hasonlóan nagy igénye a hatékonyságra, amikor beszél vagy cselekszik. A “Szeretlek” nyilvánvalónak és feleslegesnek tűnhet számodra, de nem úgy a kedvesed számára. Talán megerőltető, tán egyenesen idegesítő, hogy ezt kell csinálnod, de a szeretetteljes szavak az emberek többségénél nagy sikert aratnak.

Forrás: https://mbtipopculture.wordpress.com/2014/05/09/the-intj-sex-dating-and-love/

A zsenik lehetséges párjai az MBTI szerint:

Forráshttp://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..