Az ENFP Bajnokok pszichológiai jellemzése

ENFP – “Bajnokok” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje:

Domináns: (Ne) Extravertált Intuíció
Kiegészítő: (Fi) Introvertált Érzés
Harmadlagos: (Te) Extravertált Gondolkodás
Alárendelt: (Si) Introvertált Érzékelés

Az ENFP Bajnokok Extravertált intuíciója (Ne)

A fizikai világ, mind a föld, mind a világegyetem az elsődleges információforrása Az ENFP Bajnok számára. Ahelyett, hogy úgy érzékelné a dolgokat, ahogyan léteznek, a domináns intuíció azokra a dolgokra érzékeny, amik lehetnének.

Ezek az extravertált intuitívok nagyon értenek a mintákhoz és kapcsolódásokhoz. Természetes érzékük van a kapcsolatokhoz, különösen az emberek és az élő dolgok között lévőkhöz.

Az intuíciójuk erősen támaszkodik az érző funkcióra, mind az értelmezésben, mind az összpontosításban. Legjobb mintázatai visszatükrözik az emberek érdekes pontjait, és előhívják a viselkedés, beszéd és kifejezésmód karikatúráit is, mintegy ellenpontot tartva.

Az ENFP – Bajnokok a világ legsikeresebb kommunikátorai.

Az ENFP Bajnokok introvertált érzései (Fi)

A segédfunkciót betöltő érzést többször értik bele a kommunikációba szavak nélkül, minthogy azt nyíltan kifejeznék. Amikor kifejezik az érzéseket, annak többnyire romantikus és tiszta légköre van, mely oda nem illőnek látszik ebben a hibákkal teli, tökéletlen világban.

Saját védelmében az érző ítélkezés gyakran és fürgén enged utat a humornak. Azok az Bajnokok, akik túl gyakran nyilatkoztatják ki az érzéseiket, elriaszthatják a természetes módon magukhoz vonzott barát-hadak egy részét.

Az ENFP Bajnokok extravertált gondolkodása (Te)

Az extravertált gondolkodás, mely személytelen következtetésekre jut, a harmadlagos pozíciót foglalja el a pszichológiai funkciók sorában. Alkalmanként használva ennek ellenére sok hasznot húzhatnak az extravertált gondolkodásából.

Mivel a gondolkodásuk kevésbé érett, és hiányzik belőle a magasabb rendű funkciók kifinomultsága is, nem alkalmas arra, hogy az előtérben használják. Mint a többi érzés alapú észlelő (FP) típusnál is látható, ha nem ügyel a gondolkodása korlátaira, nagyon könnyen félreértések közepén találhatja magát.

Az ENFP Bajnokok Introvertált érzékelés (Si)

Az érzékelés, az ENFP bajnokok legkevésbé megfigyelhető funkciója. A belső világban tanyázik, ahol a valóság szimbólumokra és ikonokra redukálódik, melyek a külső valóság lényegét tükrözik.

Az örökké jelen lévő intuíció hatására érzékeinek felfogóképességét veszélyezteti az olyan hipotetikus adatokkal történő felcserélés, melyek konzisztensek a mintáival és előképeivel.

Ha védik és táplálják, az introvertált érzékelés a szilárd dolgokról ad információt. Az ENFP-k csak ilyen erős lehorgonyzással vannak a legjobban felkészülve, hogy elinduljanak az elképzelendő ezer és ezer lehetséges és érdekes dolog felé.

Talán az introvertált érzés és a gyermeki introvertált érzékelés a felelős azért, hogy az ENFP csöndesen tolódik a szülők, tekintélyes személyek és barátok kívánságai felé. Vagy talán a tétovázó intuíció elsősége és a másodlagos érző (Fi) és a harmadlagos gondolkodó (Te) bizonytalanságának a kombinációja, ami ezeket a lelkeket ráveszi, hogy feladják még az életüket befolyásoló döntéseket is.

Bármi is legyen a dinamika e mögött, az ENFP-ket nagyon erősen befolyásolja a barátai véleménye.

Forrás: http://typelogic.com/enfp.html

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A ENFP – „Bajnokok” további jellemzői

  • ENFP : „Bajnokok” általános jellemzése

   Az ENFP – Bajnokok mind az ötletek, mind az emberek felé nyitottak. Továbbá mindenkit és mindent egy gyakran bizarr kozmikus egész részeként látnak. Segíteni vágynak (legalábbis a saját definíciójuk szerint). S arra, hogy szeressék és csodálják őket, egyéni és emberbaráti szinten is. Elviekben érdeklik őket az új ötletek, de végül a Részletek —>

  • ENFP Bajnokok magánélete

   ENFP Bajnok Erősségei egy kapcsolatban: Jól kommunikál Természeténél fogva kedves melegszívű Szórakoztató vele lenni: humoros, energikus, drámai és optimista Érzékeny mások érzéseire Lojális és elkötelezett A legjobbat hozza ki mindenkiből ENFP Bajnok Gyengeségei egy kapcsolatban: Hajlamos megfojtani a másikat érzelmeivel Lelkesedése nem mindig realisztikus Nem érdekli őt a minden napi Részletek —>

  • ENFP Bajnokok munkája

   A “Bajnokok” (ENFP) olyan emberek, akikben könnyen megbíznak mások, ezért kiemelkedően dolgoznak közvetítőként, tanácsadóként, riporterként vagy tanári szerepekben. Bármilyen feladatot jól ellátnak, ahol kapcsolatokat kell kezdeményezni. Lehetnek újságírók, rovatvezetők, reklámszöveg-írók, reklámügynökök. A művészetek területén is megtalálhatóak mint karakterszínészek, karikaturisták, művészeti oktatók. Ha egy Bajnok esetleg étteremvezetőként szeretne dolgozni, akkor valamilyen Részletek —>