ISTP Kézművesek magánélete

Az ISTP Kézművesek erősségei egy kapcsolatban:

 • Jó hallgató
 • Általában magabiztos
 • Általában optimista és jó vele lenni
 • Praktikus és realista, jól kezeli a minden napi gondokat
 • Nem érzi magát fenyegetve a kritikától és konfliktustól
 • Relatív könnyedséggel képes kilépni egy kapcsolatból, ha úgy érzi vége
 • Tiszteletben tartja mások egyedüllétre vonatkozó igényét

Az ISTP Kézművesek gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Mivel teljesen a jelenben él, nehezen köteleződik el hosszú távú tervek mellett
 • Nem tudja természetesen kifejezni érzelmeit
 • Érzéketlennek tűnhet, nehezen hangolódik rá mások érzéseire
 • Néha túl befelé forduló, megtartja magának az érzéseit

Az ISTP Kézművesek, mint szerelmi partner:

Az ISTP nagyon intenzív és izgalmas személy. A T skálájuk miatt (thinking) távolságtartónak és nehezen megszerezhetőnek tűnhet az érdeklődő partner számára. Nagyon érzéki (sensing és perceiving SP skálák miatt), emiatt az ellenkező nem nagyon vonzódik hozzá.

Az ISTP a jelenben él, keresi az új izgalmakat és ingereket. Nagyon nem szereti a rutint és a szigorú határidőket, és ellenáll annak, hogy mások kontrollálják. Nagyon független és szüksége van a saját területére egy kapcsolatban.

Ha olyan kapcsolatban van, amely tiszteletben tartja a fentebb írtakat és új tapasztalatokat, élményeket nyújt számára, boldogan vállalja az elköteleződést. Ha egy kapcsolat unalmas lesz számára vagy kontrolláló, először talán megpróbálja helyrehozni, de leginkább kilép belőle.

Az elköteleződést inkább napi szinten éli meg, mint az ESTP vállalkozó, azaz ha azt mondja “szeretlek”, inkább azt jelenti, “most szeretlek”. Az életet a jelenben éli meg, így a hosszú távú elköteleződések nem mindig kényelmesek számára.

De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet hosszú távú kapcsolatot kialakítani vele!

Minden ember egy bizonyos ponton úgy érzi, szeretne megállapodni. Így van ezzel az ISTP kézművessel is. Ha eléri ezt a pontot, nincs oka, hogy ne köteleződjön el, minden nap újra és újra elköteleződik, csakúgy, mint az ESTP típus esetében láttuk.

Az ISTP imádja megjavítani a dolgokat, így hajlamos lehet rá, hogy problémákat kreál a kapcsolatában csak azért, hogy utána megoldja azokat.

A legtöbb ISTP fél attól, hogy szembe kelljen néznie mély érzelmeivel. Így úgy tűnhet, hogy falat von maga köré, ahelyett hogy kimutatná az érzelmeit.

Mivel a T (thinking=gondolkodó) skálája a domináns, az F, vagyis az érzelmek területe nagyon fejletlen. Ettől függetlenül tud intenzív érzelmeket átélni. Nagyon szeretheti a partnerét, de azt nem mutatja ki, vagy nem a megfelelő módon fejezi ki.

Azonban – ellentétben a többi temperamentum típussal – az ISTP érzelmei naponta változhatnak: egy nap úgy érzi, hogy nagyon szerelmes, míg a következő nap teljesen érdektelennek találhatja a másikat.

Ez a “éljünk a mának” hozzáállás nagyon különbözik a többi típus hozzáállásától, így nehéz lehet megérteni. Ha rájön, hogy élheti a saját életét egy kapcsolatban is, akkor képes elköteleződni.

A kézművesek lehetséges párjai az MBTI szerint:

http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A ISTP – „Kézművesek” további jellemzői

  • Az ISTP Kézművesek pszichológiai jellemzése

   Az ISTP – „Kézművesek” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje: Domináns: (Ti) Introvertált Gondolkodás Kiegészítő: (Se) Extravertált Érzékelés Harmadlagos: (Ni) Introvertált Intuíció Alárendelt: (Fe) Extravertált Érzés Az ISTP Kézművesek Introvertált Gondolkodása (Ti) A Gondolkodás, mint domináns funkció, általában megtartja a véleményét magának. Az introvertált gondolkodók benső világa Platón ideáinak világához hasonlít, ahol Részletek —>

  • ISTP : „Kézművesek” általános jellemzése

   Az ISTP – Kézműves elsődlegesen befelé fókuszálva éli az életét, ahol racionálisan és logikusan gondolkodva kezeli a dolgokat. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahonnan az öt érzékszervével érzékelt dolgokat szó szerinti, kézzelfogható tapasztalatokként fogadja be. Az ISTP – Kézművesek ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy megértsék, mi hogyan működik. Jók a Részletek —>

  • ISTP Kézművesek munkája

   Valószínűleg a “Kézműveseket” (ISTP) nevezhetjük a legfüggetlenebb személyiségtípusnak. Ez a típus a legjobb a mozgáskoordinációban, gyakran ki is használják ezt a képességüket, amikor pályát választanak. Saját vállalkozásuk lehet csontkovácsként vagy szemészként, lehetnek számítógép-programozók vagy technikusok. Az aktívabb foglalkozásokat is előszeretettel keresik, pl. pilóta, autóversenyző, rendőrbíró, katonai hírszerző ügynök. Nagyon jók Részletek —>