ISTP Kézművesek magánélete

Az ISTP Kézművesek erősségei egy kapcsolatban:

 • Jó hallgató
 • Általában magabiztos
 • Általában optimista és jó vele lenni
 • Praktikus és realista, jól kezeli a minden napi gondokat
 • Nem érzi magát fenyegetve a kritikától és konfliktustól
 • Relatív könnyedséggel képes kilépni egy kapcsolatból, ha úgy érzi vége
 • Tiszteletben tartja mások egyedüllétre vonatkozó igényét

Az ISTP Kézművesek gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Mivel teljesen a jelenben él, nehezen köteleződik el hosszú távú tervek mellett
 • Nem tudja természetesen kifejezni érzelmeit
 • Érzéketlennek tűnhet, nehezen hangolódik rá mások érzéseire
 • Néha túl befelé forduló, megtartja magának az érzéseit

Az ISTP Kézművesek, mint szerelmi partner:

Az ISTP nagyon intenzív és izgalmas személy. A T skálájuk miatt (thinking) távolságtartónak és nehezen megszerezhetőnek tűnhet az érdeklődő partner számára. Nagyon érzéki (sensing és perceiving SP skálák miatt), emiatt az ellenkező nem nagyon vonzódik hozzá.

Az ISTP a jelenben él, keresi az új izgalmakat és ingereket. Nagyon nem szereti a rutint és a szigorú határidőket, és ellenáll annak, hogy mások kontrollálják. Nagyon független és szüksége van a saját területére egy kapcsolatban.

Ha olyan kapcsolatban van, amely tiszteletben tartja a fentebb írtakat és új tapasztalatokat, élményeket nyújt számára, boldogan vállalja az elköteleződést. Ha egy kapcsolat unalmas lesz számára vagy kontrolláló, először talán megpróbálja helyrehozni, de leginkább kilép belőle.

Az elköteleződést inkább napi szinten éli meg, mint az ESTP vállalkozó, azaz ha azt mondja “szeretlek”, inkább azt jelenti, “most szeretlek”. Az életet a jelenben éli meg, így a hosszú távú elköteleződések nem mindig kényelmesek számára.

De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet hosszú távú kapcsolatot kialakítani vele!

Minden ember egy bizonyos ponton úgy érzi, szeretne megállapodni. Így van ezzel az ISTP kézművessel is. Ha eléri ezt a pontot, nincs oka, hogy ne köteleződjön el, minden nap újra és újra elköteleződik, csakúgy, mint az ESTP típus esetében láttuk.

Az ISTP imádja megjavítani a dolgokat, így hajlamos lehet rá, hogy problémákat kreál a kapcsolatában csak azért, hogy utána megoldja azokat.

A legtöbb ISTP fél attól, hogy szembe kelljen néznie mély érzelmeivel. Így úgy tűnhet, hogy falat von maga köré, ahelyett hogy kimutatná az érzelmeit.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Mivel a T (thinking=gondolkodó) skálája a domináns, az F, vagyis az érzelmek területe nagyon fejletlen. Ettől függetlenül tud intenzív érzelmeket átélni. Nagyon szeretheti a partnerét, de azt nem mutatja ki, vagy nem a megfelelő módon fejezi ki.

Azonban – ellentétben a többi temperamentum típussal – az ISTP érzelmei naponta változhatnak: egy nap úgy érzi, hogy nagyon szerelmes, míg a következő nap teljesen érdektelennek találhatja a másikat.

Ez a “éljünk a mának” hozzáállás nagyon különbözik a többi típus hozzáállásától, így nehéz lehet megérteni. Ha rájön, hogy élheti a saját életét egy kapcsolatban is, akkor képes elköteleződni.

Az ISTP Kézművesek szexualitása:

Inkább a fizikai élvezetek látja a szexben, mint a szerelem kifejezését. Nagyon érzéki, így sok izgalmat, kreativitást és spontaneitást tud hozni egy kapcsolatba. Mivel a fizikai szépség nagyon fontos számára, szereti a szép fehérneműket, ágyneműket, parfümöket stb.

A kézművesek lehetséges párjai az MBTI szerint:

http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..