INTP Tervezők magánélete

Az INTP Tervezők erősségei egy kapcsolatban:

 • Erős szeretet és vonzódást érez azok iránt, akik közel állnak hozzá
 • Általában laza és könnyű vele kijönni, hajlandó követni a párja kívánságait
 • Nagy lelkesedéssel fogadja azokat a dolgokat, amik érdeklik
 • Nagy a fantáziája és nagyon kreatív
 • Nem veszi személyesen a konfliktusokat vagy kritikát
 • Nem követelődző, egyszerű igényei vannak

Az INTP Tervezők gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Nem tud természetesen ráhangolódni mások érzelmeire
 • Nem képes kifejezni saját érzelmeit sem
 • Hajlamos gyanakvóan közelíteni másokhoz, bizalmatlan
 • Nem túl jó a praktikus dolgokban, mint a pénzkezelés, hacsak a munkája nem ilyen jellegű
 • Nehezen száll ki egy rossz kapcsolatból

Az INTP Tervezők mint szerelmi partner:

Az INTP tervező nagyon komolyan veszi kapcsolatát, mint ahogy a legtöbb dolgot az életben. Az ígéreteit betartja, az elköteleződés komolya dolog számára, általában lojális és hűséges.

Általában könnyű vele élni, mert nincsenek nagy igényei és nem követelődző. Míg a belső világa elég bonyolult, addig a külvilághoz való kapcsolata egyszerű. Ez egyenes, őszinte szeretővé teszi az INTP tervezőt.

A szerelem számára tiszta és egyszerű, bonyodalmaktól mentes. Bár szereti az egyszerűséget kapcsolatában, az nem azt jelenti, hogy hiányozna belőle a mély érzelmek vagy a szenvedély.

Az INTP tervező nagyon kreatív és élénk a fantáziája. Nagyon izgatott és szenvedélyes tud lenni kapcsolatát illetően.

Az INTP Tervezővel való együttélés

A legproblémásabb terület egy INTP-vel való kapcsolatban, hogy lassan fogja fel a partnere szükségleteit. Az INTP nagyon elkötelezett lehet és nagyon szerelmes, mégis előfordul, hogy nem érti partnere lelki életét és a saját érzelmeit sem mutatja ki.

Az INTP nem szereti a bonyolult helyzeteket, mint a személyközi konfliktusokat, és hajlamos ignorálni azokat. Ha úgy érzi muszáj szembenézni a konfliktussal, akkor ezt úgy teszi, hogy elemzi a helyzetet. Ez növelheti a konfliktust, ha a partnernek csak megértésre és támogatásra van szüksége.

A tervezők lehetséges párjai az MBTI szerint:

Forrás: http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A INTP – „Tervezők” további jellemzői

  • Az INTP Tervezők pszichológiai jellemzése

   INTP – “Tervezők” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje: Domináns: (Ti) Introvertált Gondolkodás Kiegészítő: (Ne) Extravertált Intuíció Harmadlagos: (Si) Introvertált Érzékelés Alárendelt: (Fe) Extravertált Érzés Az INTP Tervezők introvertált gondolkodása (Ti) Az INTP Tervező az introvertált gondolkodással arra törekszik, hogy a külvilág különféle ismereteiből kiszűrje a lényeget. Végső soron nem akarja ellenőrizni Részletek —>

  • INTP – “tervezők” általános jellemzése

   Az INTP – tervezők elsődlegesen befelé fókuszálva élik az életüket. Racionálisan és logikusan gondolkodva kezelik az életüket. Másodlagosan kifelé fordulnak a külvilág felé, ahonnan az információt megérzések, ráérzések formájában fogadják be. Az INTP – tervezők az elméleti lehetőségek világában élnek. Mindenben azt látják, hogy hogyan lehetne fejleszteni vagy mivé lehetne Részletek —>

  • INTP Tervezők munkája

   A racionalisták között a legzárkózottabb a Tervező INTP. Hatalmas mennyiségű információt tárol a fejében és nagy éleselméjűséggel képes elemezni a problémákat. Többnyire olyan foglalkozásokhoz vonzódik, ahol a saját főnöke lehet, például optometrista, plasztikai sebész, neurológus, tudós. S lehet belőle jogász, építész vagy pénzügyi elemző is. Sok INTP tervező található a Részletek —>