INFP Gyógyítók magánélete

Az INFP gyógyítók erősségei egy kapcsolatban:

 • Gondoskodó
 • Érzékeny és észreveszi mások érzéseit
 • Lojális és elkötelezett, egy életre szóló kapcsolatot keres
 • Mások kedvében akar járni
 • Támogató, bátorító
 • Felismeri és elfogadja a másik szabadságigényét
 • Jól ki tudja fejezni magát
 • Rugalmas és sokoldalú

Az INFP gyógyítók gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Hajlamos szégyenlős és visszafogott lenni
 • Nem szereti, ha az életterébe beleszólnak
 • Rosszul viseli a konfliktust és kritikát
 • Túlzott szüksége van a pozitív visszajelzésre
 • Nehezen lép ki egy rosszul működő kapcsolatból
 • Nehezen szid le másokat vagy büntet meg
 • Visszafogja érzelmeit
 • Perfekcionista
 • Magát okolj a problémákért

Az INFP Gyógyítók mint szerelmi partner:

Az INFP partner nagyon lojális és elkötelezett kapcsolatában. Mivel egyik skálája az F (feeling), így fontos számára a harmónia, a érzelmek. Szüksége van rá, hogy meleg, hosszú távú kapcsolatban legyen.

Ha nem egy ilyen kapcsolatban van, aktívan keresi épp, vagy a fejében teremti meg, esetleg nem realizálva egy kevésbé működő kapcsolatot.

Mivel az INFP Gyógyító idealista és romantikus beállítódású, hajlamos lehet rá, hogy gyakran egy “még tökéletesebb” kapcsolatról álmodozik.

Előfordulhat az is, hogy a partnerébe belevetít olyan, számára fontos tulajdonságokat, ami nincs is meg a másikban. Éppen ezért nehézséget okoz neki, hogy a fantáziát összeegyeztesse a minden napi realitással.

De mivel mély érzésű és őszintén szereti a partnerét és mivel annyira gyűlöli a konfliktusokat, lojális partneréhez és kitart egy kapcsolatban.

Az INFP Gyógyítók nem túl gyakorlatiasak

Az INFP-t nem igazán érdeklik az adminisztratív dolgok, mint a csekkek befizetése vagy takarítás, de ha megkérik rá őt, ügyesen teljesíti ezt a feladatot. Jól tud bánni a pénzzel is.

Problémás terület lehet, hogy nagyon nehezen viseli a konfliktusokat és kritikát, személyesen vesz minden kritikát, irracionálissá és érzelgőssé válik az ilyen helyzetekben.

Számos problémát jelenthet ez, ha egy INFP Gyógyítónak olyan partnere van, akinek a TJ (thinking és judging) skálái vannak. A TJ-k másokat képesek objektíven megítélni. Ha a vélemény negatív, a TJ attitűdje fenyegetőnek hathat az INFP számára, és úgy fogja érezni, hogy benne van a hiba.

Ezenkívül, az INFP Gyógyító F skálája miatt képtelen elegendő adatot szerezni egy jó döntés meghozatalához, így a konfliktus helyzetekben nagyon furcsán tud viselkedni. Hihetetlen stresszt él át és nem tudja, mit kellene tennie, de bármit megtesz, hogy megszabaduljon a konfliktustól. Ez irritáló, manipulatívnak tűnhet a másik számára, ami nem segíti a hosszú távú kapcsolatokat.

Az INFP Gyógyítónak szüksége van saját élettérre és szabadságra, hogy azt tehesse, amihez kedve van. Magasztalni fogja azt a partnert, aki ezt tiszteletben tartja és ő is tiszteletben tartja a másikét. Nem féltékeny vagy kisajátító típus.

A gyógyítók lehetséges párjai az MBTI szerint:

http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) INFP Gyógyítók magánélete bejegyzéshez

 1. Márkó mondta:

  Kedves oldal készítői/ üzemeltetői.
  Nagyon értékelem az oldalt, de had hívjam fel a figyelmeteket arra, hogy az INFP leírásának a végén az ajánlott párosítások listájában már végig INTP ként van megnevezve a típus. Ez egy szándékos dolog, vagy hiba?

 2. Márkó mondta:

  Illetve volna még egy észrevétel. Bár tudom ez nem konkrétan a ti hibátok, mert egy angol oldal alapján írjátok (és megnéztem, ott is így van) , de hogy lehet hogy ajánlott az INTJ esetében az INFP a működő kapcsolatokhoz van sorolva, míg az INFP oldalán az INTJ pedig a legrosszabb. Nem kölcsönösek az ajánlások? Nekem a legjobb barátaim mind INFPk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A INFP – „Gyógyítók” további jellemzői

  • Az INFP Gyógyítók pszichológiai jellemzése

   INFP – “Gyógyítók” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje: Domináns: (Fi) Introvertált Érzés Kiegészítő: (Ne) Extravertált Intuíció Harmadlagos: (Si) Introvertált Érzékelés Alárendelt: (Te) Extravertált Gondolkodás Az INFP gyógyítók Introvertált Érzése (Fi) Az INFP gyógyítók elsődlegesen egy gazdag, belső érzelemvilágban élnek. Mivel befelé fordulnak, s belső ideák nyűgözik le őket, gyakran távol állnak Részletek —>

  • INFP : „Gyógyítók” általános jellemzése

   Az INFP – gyógyítók elsődlegesen befelé fókuszálva élik az életüket. Aszerint állnak hozzá dolgokhoz, hogy mit éreznek velük kapcsolatban, vagy hogy hogyan illenek bele a személyes értékrendjükbe. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahonnan az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be. A gyógyítók a többi Intuitív Érző (NF) típusnál is Részletek —>

  • INFP Gyógyítók munkája

   A “Gyógyító” (INFP) a legérzékenyebb Idealista személyiségtípus. Általában a tipikus Idealista karriereket választják, de ők törődnek leginkább a világról alkotott saját egyedi elképzelésük kifejezésével, így a munkájukban is az egyediségre törekednek. A zene, művészetek, szórakoztatás és a táncművészet mind alkalmasak a látomásaik értelmezésére. Tanárként, professzorként, tanácsadóként vagy szociális munkásként is Részletek —>