Az INFP Gyógyítók pszichológiai jellemzése

INFP – “Gyógyítók” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje:

Domináns: (Fi) Introvertált Érzés
Kiegészítő: (Ne) Extravertált Intuíció
Harmadlagos: (Si) Introvertált Érzékelés
Alárendelt: (Te) Extravertált Gondolkodás

az infp jellemű ember kapcsolódásai

Az infp gyógyítók elsődleges fókusza a befele irányuló érzésein van

Az INFP gyógyítók Introvertált Érzése (Fi)

Az INFP gyógyítók elsődlegesen egy gazdag, belső érzelemvilágban élnek. Mivel befelé fordulnak, s belső ideák nyűgözik le őket, gyakran távol állnak a valós, külső világtól.

Ez az Introvertált, befele forduló Érzés benyomásait az Extravertált Intuíción keresztül nyeri, teszi csodálatossá ezeket az alapvetően kedves embereket. Ambivalens, egyszerre vonzó és taszító érzései vannak a külvilág teremtményei iránt, legyenek azok kicsik vagy nagyok.

Mindent, legyen az ember vagy egy apró organizmus az általa lényegesnek ítélt tulajdonságai alapján értékel, gyakran azt alapul véve, mennyiben tartalmazza a jóságot. A jó tettek belső elégedettséget váltanak ki bennük, aminél a szemükben csak az emberiség embertelenségével szembeni küzdelmük fontosabb.

Az INFP gyógyítók extravertált Intuíciója (Ne)

A gyógyítók Intuíciója kifele fordulva gyűjti az információt a belső értékek szellemében. Egy külső szemlélőnek ez a folyamat jóakarattal kevert kreativitásként mutatkozik meg.

Az Intuíció elősegíti a típus filozófiai hajlamát, és segít neki a mintázatok észrevételében. Az Intuíció, kiegészítő funkcióként segítője az Érzésnek, és szokatlan képességet ad az egyénnek a személyiségfejlődés és a nyelvtanulás terén-ami remek alapot ad az irodalmi tehetség kialakulásához. Ha az INTP tervezők a szavak mérnökei, akkor az INFP gyógyítók a szavak művészei.

Az INFP gyógyítók introvertált Érzékelése (Si)

Az INTP-k érzékelése befelé forduló, és gyakran érzékelhetetlen. Ez a harmadlagos, rejtett funkció egyfajta szórakozottságot, máshol levést kölcsönöz az gyógyítóknak. Habár az Érzés törekvése az emberekkel való foglalkozásra, törődésre valamennyire tompítja ezt a hatást. Az Introvertált Érzékelés kategorizál, olyasmi, mint az gondviselő SJ-k Érzékelésének gyengített változata. Mivel csak harmadik funkció, a fölötte lévő kettő gyakran elfedi.

Extravertált Gondolkodás (Te)

Az INFP olykor az alárendelt Extravertált Gondolkodáshoz folyamodik a külvilág dolgai és a feladatainak befejezésére való fókuszáláshoz. Néha még az ESTJ-s öltönyt illetve kosztümöt is magára veszi, de ez számára nem természetes, hosszabb időre kimerítő.

A gyógyítók Extravertált Gondolkodása gyenge, így gyakran egy ESTJ nem ismeri fel az összefüggéseket, vagy a tények valós súlyát. Egyes esetekben túlzott jelentőséget tulajdonít helyzeteknek, miközben elsiklik rengeteg másik, ténylegesen fontos mellett.

Forrás: http://typelogic.com/infp.html

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A INFP – „Gyógyítók” további jellemzői

  • INFP : „Gyógyítók” általános jellemzése

   Az INFP – gyógyítók elsődlegesen befelé fókuszálva élik az életüket. Aszerint állnak hozzá dolgokhoz, hogy mit éreznek velük kapcsolatban, vagy hogy hogyan illenek bele a személyes értékrendjükbe. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahonnan az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be. A gyógyítók a többi Intuitív Érző (NF) típusnál is Részletek —>

  • INFP Gyógyítók magánélete

   Az INFP gyógyítók erősségei egy kapcsolatban: Gondoskodó Érzékeny és észreveszi mások érzéseit Lojális és elkötelezett, egy életre szóló kapcsolatot keres Mások kedvében akar járni Támogató, bátorító Felismeri és elfogadja a másik szabadságigényét Jól ki tudja fejezni magát Rugalmas és sokoldalú Az INFP gyógyítók gyengeségei egy kapcsolatban: Hajlamos szégyenlős és visszafogott Részletek —>

  • INFP Gyógyítók munkája

   A “Gyógyító” (INFP) a legérzékenyebb Idealista személyiségtípus. Általában a tipikus Idealista karriereket választják, de ők törődnek leginkább a világról alkotott saját egyedi elképzelésük kifejezésével, így a munkájukban is az egyediségre törekednek. A zene, művészetek, szórakoztatás és a táncművészet mind alkalmasak a látomásaik értelmezésére. Tanárként, professzorként, tanácsadóként vagy szociális munkásként is Részletek —>