ENFP Bajnokok magánélete

ENFP Bajnok Erősségei egy kapcsolatban:

 • Jól kommunikál
 • Természeténél fogva kedves melegszívű
 • Szórakoztató vele lenni: humoros, energikus, drámai és optimista
 • Érzékeny mások érzéseire
 • Lojális és elkötelezett
 • A legjobbat hozza ki mindenkiből

ENFP Bajnok Gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Hajlamos megfojtani a másikat érzelmeivel
 • Lelkesedése nem mindig realisztikus
 • Nem érdekli őt a minden napi dolgok, mint a számlák kifizetése, takarítás
 • Még sokáig benne marad egy kapcsolatban annak ellenére, hogy már nem működik
 • Hihetetlenül rosszul viseli a konfliktust és a kritikát
 • Nem veszi figyelembe a saját szükségleteit
 • Mivel állandóan a tökéletes kapcsolatot keresi, gyakran váltogathatja partnereit
 • Könnyen elunja magát
 • Nem tud másokat megbüntetni vagy leszidni

ENFP Bajnok, mint szerelmi partner

Az ENFP bajnok melegszívű, megfontolt, szenvedélyes partner, aki hajlandó bármit megtenni, hogy a kapcsolata jól működjön. Lelkes, idealista, nagyon rugalmas és arra koncentrál, hogy a másik jól érezze magát a kapcsolatban.

Ezek a tulajdonságok miatt kifejezetten a pozitív személyes kapcsolatokat keresi és képes a kapcsolatában kreatív és szórakoztató maradni. Az ENFP nagyon komolyan veszi az elköteleződést, és általában lojális és hűséges a partneréhez.

Néhány problémát jelentő terület a kapcsolatokban azonban a bajnok számára is adódik:

 1. az ENFP képtelen kilépni a már rosszul működő kapcsolatból. Hajlamos önmagát okolni és azt hinni, hogy a kapcsolat sikeressége csak rajta múlik.
  Mivel perfekcionista, nem szereti beismerni a vereséget, így olyan kapcsolathoz is ragaszkodik, amiből már rég ki kellett volna lépnie.
  Ha szakít is, tényleg azt hiszi, hogy az ő hibájából ment tönkre a kapcsolat és hogy valami biztos lehetett volna még tenni, hogy megmentse a szerelmet.
 2. Sok ENFP bajnoknak az okoz nehézséget, hogy koncentrálni tudjon és véghez vinni valamit, amibe bele fogott. Így egyeseknek épp az jelenthet nehézséget, hogy monogám, hosszú kapcsolatban benne maradjon.
  Ha olyan partnerrel kerül össze, aki nem értékeli lelkesedését és idealizmusát, hamar elunja magát. Egy unatkozó ENFP bajnok hamar boldogtalan lesz és kilép a kapcsolatból.

Mivel a kapcsolatok központi szerepet töltenek be az bajnok életében, nagyon belemerül szerelmi kapcsolatába is. Hajlamos folyamatosan faggatni partnerét, hogy érzi magát, mit csinál, mit érez stb. Ez megterhelő lehet a másik számára.

Egy bajnok nem vállalja fel a konfliktusokat

Az ENFP problémás területe egy kapcsolatban, hogy nagyon nem szereti a konfliktusokat. Inkább a szőnyeg alá söpri a problémákat, akkor is, ha a partner meg akarná beszélni. Könnyen beadja a derekát, csak hogy véget vessen a kényes helyzeteknek. Fel kell ismernie a bajnoknak, hogy nincs vége a világnak, ha veszekszik partnerével, ha valamiben nem értenek egyet.

Az ENFP-nek szüksége van a folytonos pozitív megerősítésre, hajlamos kicsikarni bókokat. Szereti hallani a partnerétől, hogy az mennyire szereti, értékeli és ő is szívesen viszonozza a hasonló bókokat. Kreatív és energetikus szeretete kimutatásában. Személyes kielégülését abban leli, ha látja hogy a partnere boldog.

A bajnokok lehetséges párjai az MBTI szerint:

http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A ENFP – „Bajnokok” további jellemzői

  • Az ENFP Bajnokok pszichológiai jellemzése

   ENFP – “Bajnokok” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje: Domináns: (Ne) Extravertált Intuíció Kiegészítő: (Fi) Introvertált Érzés Harmadlagos: (Te) Extravertált Gondolkodás Alárendelt: (Si) Introvertált Érzékelés Az ENFP Bajnokok Extravertált intuíciója (Ne) A fizikai világ, mind a föld, mind a világegyetem az elsődleges információforrása Az ENFP Bajnok számára. Ahelyett, hogy úgy érzékelné a Részletek —>

  • ENFP : „Bajnokok” általános jellemzése

   Az ENFP – Bajnokok mind az ötletek, mind az emberek felé nyitottak. Továbbá mindenkit és mindent egy gyakran bizarr kozmikus egész részeként látnak. Segíteni vágynak (legalábbis a saját definíciójuk szerint). S arra, hogy szeressék és csodálják őket, egyéni és emberbaráti szinten is. Elviekben érdeklik őket az új ötletek, de végül a Részletek —>

  • ENFP Bajnokok munkája

   A “Bajnokok” (ENFP) olyan emberek, akikben könnyen megbíznak mások, ezért kiemelkedően dolgoznak közvetítőként, tanácsadóként, riporterként vagy tanári szerepekben. Bármilyen feladatot jól ellátnak, ahol kapcsolatokat kell kezdeményezni. Lehetnek újságírók, rovatvezetők, reklámszöveg-írók, reklámügynökök. A művészetek területén is megtalálhatóak mint karakterszínészek, karikaturisták, művészeti oktatók. Ha egy Bajnok esetleg étteremvezetőként szeretne dolgozni, akkor valamilyen Részletek —>