ENFP Bajnokok magánélete

ENFP Bajnok Erősségei egy kapcsolatban:

 • Jól kommunikál
 • Természeténél fogva kedves melegszívű
 • Szórakoztató vele lenni: humoros, energikus, drámai és optimista
 • Érzékeny mások érzéseire
 • Lojális és elkötelezett
 • A legjobbat hozza ki mindenkiből

ENFP Bajnok Gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Hajlamos megfojtani a másikat érzelmeivel
 • Lelkesedése nem mindig realisztikus
 • Nem érdekli őt a minden napi dolgok, mint a számlák kifizetése, takarítás
 • Még sokáig benne marad egy kapcsolatban annak ellenére, hogy már nem működik
 • Hihetetlenül rosszul viseli a konfliktust és a kritikát
 • Nem veszi figyelembe a saját szükségleteit
 • Mivel állandóan a tökéletes kapcsolatot keresi, gyakran váltogathatja partnereit
 • Könnyen elunja magát
 • Nem tud másokat megbüntetni vagy leszidni

ENFP Bajnok, mint szerelmi partner

Az ENFP bajnok melegszívű, megfontolt, szenvedélyes partner, aki hajlandó bármit megtenni, hogy a kapcsolata jól működjön. Lelkes, idealista, nagyon rugalmas és arra koncentrál, hogy a másik jól érezze magát a kapcsolatban.

Ezek a tulajdonságok miatt kifejezetten a pozitív személyes kapcsolatokat keresi és képes a kapcsolatában kreatív és szórakoztató maradni. Az ENFP nagyon komolyan veszi az elköteleződést, és általában lojális és hűséges a partneréhez.

Néhány problémát jelentő terület a kapcsolatokban azonban a bajnok számára is adódik:

 1. az ENFP képtelen kilépni a már rosszul működő kapcsolatból. Hajlamos önmagát okolni és azt hinni, hogy a kapcsolat sikeressége csak rajta múlik.
  Mivel perfekcionista, nem szereti beismerni a vereséget, így olyan kapcsolathoz is ragaszkodik, amiből már rég ki kellett volna lépnie.
  Ha szakít is, tényleg azt hiszi, hogy az ő hibájából ment tönkre a kapcsolat és hogy valami biztos lehetett volna még tenni, hogy megmentse a szerelmet.
 2. Sok ENFP-nek az okoz nehézséget, hogy koncentrálni tudjon és véghez vinni valamit, amibe bele fogott. Így egyes ENFP-nek épp az jelenthet nehézséget, hogy monogám, hosszú kapcsolatban benne maradjon.
  Ha olyan partnerrel kerül össze, aki nem értékeli lelkesedését és idealizmusát, az ENFP hamar elunja magát. Egy unatkozó ENFP hamar boldogtalan lesz és kilép a kapcsolatból.

Mivel a kapcsolatok központi szerepet töltenek be az ENFP bajnok életében, nagyon belemerül szerelmi kapcsolatába is. Hajlamos folyamatosan faggatni partnerét, hogy érzi magát, mit csinál, mit érez stb. Ez megterhelő lehet a másik számára.

Egy bajnok nem vállalja fel a konfliktusokat

Az ENFP problémás területe egy kapcsolatban, hogy nagyon nem szereti a konfliktusokat. Inkább a szőnyeg alá söpri a problémákat, akkor is, ha a partner meg akarná beszélni. Könnyen beadja a derekát, csak hogy véget vessen a kényes helyzeteknek. Fel kell ismernie a bajnoknak, hogy nincs vége a világnak, ha veszekszik partnerével, ha valamiben nem értenek egyet.

Az ENFP-nek szüksége van a folytonos pozitív megerősítésre, hajlamos kicsikarni bókokat. Szereti hallani a partnerétől, hogy az mennyire szereti, értékeli és ő is szívesen viszonozza a hasonló bókokat. Kreatív és energetikus szeretete kimutatásában. Személyes kielégülését abban leli, ha látja hogy a partnere boldog.

ENFP Bajnok Szexualitása:

Kreatív, maximalista, játékos és szenvedélyes a szexben. Gazdag fantáziavilága kreatív és szórakoztató szeretővé teszi, akinek általában mindig van egy új kipróbálásra szánt ötlete. Hisz abban, hogy a szexualitás egy módja a szerelem kifejezésének, hogy mennyire szereti a másikat.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

A bajnokok lehetséges párjai az MBTI szerint:

http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..