ISTJ Felügyelők magánélete

Az ISTJ felügyelők erősségei egy kapcsolatban:

 • Komolyan veszi az elköteleződéseit és kapcsolatát
 • Általában képes rá, hogy pontosan kommunikálja, amit gondol
 • Jó hallgató
 • Nagyon jól bánik a pénzzel
 • Elfogadja a konstruktív kritikát
 • Képes a konfliktushelyzeteket tolerálni
 • Képes büntetést vagy kritikát kiszabni, ha szükséges

Az ISTJ Felügyelők gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Hajlamos azt hinni, hogy mindig igaza van
 • Nem tud mindig ráhangolódni mások érzelmeire
 • Struktúrára és rendre való törekvése rigidnek tűnhet mások számára
 • Nem jellemző rá, hogy elég visszajelzést vagy dicséretet adna partnerének

Az ISTJ Felügyelők mint szerelmi partner:

Az ISTJ felügyelők elkötelezett, lojális partner, aki rengeteg energiát fektet bele, hogy kapcsolata jól működjön.

Amint egyszer leteszi voksát egy kapcsolat mellett, ki tart mellette a végsőkig. Boldogan vállalja a kötelességeit egy párkapcsolatban.

Az ISTJ képes és hajlandó mindent megtenni, hogy elérje céljait. Így ha egy jól működő kapcsolat a célja, akkor azt el is éri. Egyébként jellemző rá, hogy praktikusan és hagyománykövetően viszonyul kapcsolatához.

Az ISTJ-t nem fenyegeti a kritika vagy a konfliktus helyzetek, mivel ha meg is kritizálják őt, az ISTJ hajlamos azt hinni, hogy az ő saját nézőpontja a helyes. Így megpróbálja meggyőzni a másik egyént a saját nézőpontjáról.

Az ISTJ Felügyelő az örök kétkedő

Mindegy, hogy az ISTJ-nek igaza van vagy sem, a magabiztossága elbizonytalanítja a másikat és könnyen válik a vita “na ki nyer” helyzetté, ami állandó problémát jelenthet az intim kapcsolatban. Meginogtatják partnerük önbizalmát az állandó “Biztos nekem van igazam” hozzáállással.

Ez legfőképp igaz, ha F (feeling=érző) jellemző a partnerére, hiszen az F skálás személyekre az jellemző, hogy nagyon érzékenyek a kritikára kapcsolataikban.

Az ISTJ-nek észben kell tartania, hogy másoknak igénye lehet arra, hogy visszajelezzék mennyire értékesek, vagy hogy szeretni valók, még akkor is ha neki önmagának erre nincs szüksége.

Mivel az ISTJ nagyon komolyan veszi a feladatait és hajlandó keményen dolgozni, és ez igaz a kapcsolataira is, partnere nagyon elégedett tud lenni. Az ISTJ felügyelő gondoskodó is, aki képes hosszú távon elköteleződni egy kapcsolatban.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Az ISTJ felügyelő Szexualitása:

Általában problémát jelent neki, hogy kifejezze legmélyebb érzéseit, de ennek ellenére nagyon mélyen érezhet partnere iránt. A szexben is a hagyományosság jellemző rá, jobb szereti a kiszámítható, “beütemezett” szexuális együttléteket.

A nemnek megfelelő szerep leosztást szereti a szexben: a férfi ISTJ képviseli igényeit a szexben, a nő ISTJ követi, amit partnere szeretne (de nagyon kényelmetlenül érzi magát, ha a partner bármi olyat kér tőle, ami nem megszokott, hagyományos).

A felügyelők lehetséges párjai az MBTI szerint:

Forrás: http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..