ISTJ Felügyelők magánélete

Az ISTJ felügyelők erősségei egy kapcsolatban:

 • Komolyan veszi az elköteleződéseit és kapcsolatát
 • Általában képes rá, hogy pontosan kommunikálja, amit gondol
 • Jó hallgató
 • Nagyon jól bánik a pénzzel
 • Elfogadja a konstruktív kritikát
 • Képes a konfliktushelyzeteket tolerálni
 • Képes büntetést vagy kritikát kiszabni, ha szükséges

Az ISTJ Felügyelők gyengeségei egy kapcsolatban:

 • Hajlamos azt hinni, hogy mindig igaza van
 • Nem tud mindig ráhangolódni mások érzelmeire
 • Struktúrára és rendre való törekvése rigidnek tűnhet mások számára
 • Nem jellemző rá, hogy elég visszajelzést vagy dicséretet adna partnerének

Az ISTJ Felügyelők mint szerelmi partner:

Az ISTJ felügyelők elkötelezett, lojális partner, aki rengeteg energiát fektet bele, hogy kapcsolata jól működjön.

Amint egyszer leteszi voksát egy kapcsolat mellett, ki tart mellette a végsőkig. Boldogan vállalja a kötelességeit egy párkapcsolatban.

Az ISTJ képes és hajlandó mindent megtenni, hogy elérje céljait. Így ha egy jól működő kapcsolat a célja, akkor azt el is éri. Egyébként jellemző rá, hogy praktikusan és hagyománykövetően viszonyul kapcsolatához.

Az ISTJ-t nem fenyegeti a kritika vagy a konfliktus helyzetek, mivel ha meg is kritizálják őt, az ISTJ hajlamos azt hinni, hogy az ő saját nézőpontja a helyes. Így megpróbálja meggyőzni a másik egyént a saját nézőpontjáról.

Az ISTJ Felügyelő az örök kétkedő

Mindegy, hogy az ISTJ-nek igaza van vagy sem, a magabiztossága elbizonytalanítja a másikat és könnyen válik a vita “na ki nyer” helyzetté, ami állandó problémát jelenthet az intim kapcsolatban. Meginogtatják partnerük önbizalmát az állandó “Biztos nekem van igazam” hozzáállással.

Ez legfőképp igaz, ha F (feeling=érző) jellemző a partnerére, hiszen az F skálás személyekre az jellemző, hogy nagyon érzékenyek a kritikára kapcsolataikban.

Az ISTJ-nek észben kell tartania, hogy másoknak igénye lehet arra, hogy visszajelezzék mennyire értékesek, vagy hogy szeretni valók, még akkor is ha neki önmagának erre nincs szüksége.

Mivel az ISTJ nagyon komolyan veszi a feladatait és hajlandó keményen dolgozni, és ez igaz a kapcsolataira is, partnere nagyon elégedett tud lenni. Az ISTJ felügyelő gondoskodó is, aki képes hosszú távon elköteleződni egy kapcsolatban.

A felügyelők lehetséges párjai az MBTI szerint:

Forrás: http://www.massmatch.com/MBTI-2.php

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • A ISTJ – „Felügyelők” további jellemzői

  • Az ISTJ Felügyelők pszichológiai jellemzése

   Az ISTJ – “Felügyelők” Jung-i funkcióinak preferencia sorrendje: Domináns: (Si) Introvertált Érzékelés Kiegészítő: (Te) Extravertált Gondolkodás Harmadlagos: (Fi) Introvertált Érzés Alárendelt: (Ne) Extravertált Intuíció Az ISTJ Felügyelők Introvertált érzékelése (Si) Az Introvertált érzékelés (Si) legszívesebben a szabályok, általánosságok és a dolgok lényege felé fordítja a figyelmét. A külső események értékelése Részletek —>

  • ISTJ : „Felügyelők” általános jellemzése

   ISTJ – Felügyelő elsődlegesen befelé fókuszálva éli az életét, ahova az öt érzékszervével érzékelt dolgokat szó szerinti, kézzelfogható tapasztalatokként fogadja be. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahol racionálisan és logikusan gondolkodva kezeli a dolgokat. Csöndes, visszafogott emberek, akik biztonságérzetre és nyugalmas életre törekednek. Erős belső kötelességtudatuk van, ami egyfajta komolyságot Részletek —>

  • ISTJ Felügyelők munkája

   A “Felügyelő” (ISTJ) a perfekcionista Gondviselő típus, így leginkább az olyan szakmák érdeklik őket, ahol a pontosság és szabatosság elengedhetetlen. Gyakran az üzleti életben, ill. pénzügyi területeken találhatóak meg, többek között könyvelőként, biztosítóügynökként, ügyvezető igazgatóként vagy banki felügyelőként. Az Ellenőrökhöz (ESTJ) hasonlóan a polgári életben is megtalálhatják a helyüket, nyomozóként Részletek —>