Az ESFP Előadók pszichológiai jellemzése

Az ESFP Előadók Extravertált Érzékelése (Se)

Az ESFP előadók domináns funkcióját az érzékelhető valóság érdekli. Leghőbb vágyuk, hogy átéljék a kézzelfoghatót ízeken, érintéseken, látványon, érzelmeken és hangokon át.

Így az ESFP-knek folyton új tapasztalatokra van szükségük, s ezért habzsolják az életet. Az Érzés dolgozza fel a begyűjtött információt, ez adja a sokak szerint barátságos természetüket.

Az ESFP előadók nem időznek érdemben morális problémák felett, hacsak az nem áll egy nagyobb jó, magasabb cél szolgálatában.

Az ESFP Előadók Introvertált Érzés (Fi)

Az Introvertált Érzés, mely a döntéseket hozza, kiegészítő funkciója az ESFP előadónak, melyet az emberek érdekei, vágyai kötnek le.

Mint az összes introvertált funkció, az ESFP előadók Érzése is kap egyfajta szürreális, rejtélyes, megfoghatatlan árnyalatot. Gyakran csak sejtet, és nem kereken megmond dolgokat, inkább arcjátéka és tettei beszélnek szavai helyett.

A Introvertált Érzés mókamesterré teheti az ESFP előadót, aki ugyanakkor figyel mások érzéseire. Épp ezért nem jellemzőek rá a durva tréfák.

Az ESFP Előadók Extravertált Gondolkodása (Te)

A kifele tekintő gondolkodás a harmadlagos funkciója segít az ESFP előadóknak szükség esetén gyors választ találni.

Az Extravertált Gondolkodás egyfajta egyensúlyt hoz létre az Introvertált Érzéssel, és védelmet nyújt az ESFP-knek az átverésekkel, kihasználásokkal szemben.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Ha túlerőltetik, vagy túlbecsülik az erejét, a Gondolkodás megbízhatatlanná válhat. Az előadóknak tanácsos komoly döntések előtt kikérni mások véleményét, megerősítést kapni.

Az ESFP Előadók Introvertált Intuíciója (Ni)

Az intuitív észlelés a legkevésbé látható tulajdonsága az előadóknak. Lévén alárendelt funkció, az Introvertált Intuíció kiegyensúlyozatlan az ESFP előadóknál.

Jellemzőbb a típusra, hogy kapcsolatok, minták jelenlétét inkább gyakorlati vizsgálódások által ismerje fel, mely vizsgálódások egy nem életművész (SP) számára nagyon rendezetlennek és véletlenszerűnek tűnhetnek.

Habár egyes ESFP előadók felfejlesztették logikai, analizáló és absztrakt gondolkodásbeli képességeiket, ezek használatát többnyire bonyolultnak és unalmasnak találják.

 Forrás: http://typelogic.com/esfp.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..